10trn1010
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

10trn1010

منوعات تن ترن تن تن
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 طريقة عمل المايونيز سهلة وبسيطة

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
Kivok
عضو فـ ع ـآل
عضو فـ ع ـآل
Kivok


انثى عدد المساهمات : 151
نقاط : 399
تاريخ التسجيل : 07/01/2011
العمر : 29
الموقع : https://10trn1010.ahlamontada.com/register?agreed=true&step=2
المزاج : cooooooooooooool

طريقة عمل المايونيز سهلة وبسيطة Empty
مُساهمةموضوع: طريقة عمل المايونيز سهلة وبسيطة   طريقة عمل المايونيز سهلة وبسيطة Icon_minitimeالأربعاء ديسمبر 14, 2011 7:23 pm

المايونيز مفيد جدا" للشعر
ويحب طعمه الأطفال والكبار

ودى طريقه عمل المايونيز فى البيت

الطريقه

بيضه كبيره
نصف ملعقه صغيره ملح
ربع ملعقه من الخردل الجاف او بدونة مفيش مشكلة
ملعقه صغيره من الخل
ملعقه صغيره عصيرليمون
كوب من الزيت


نفصل بياض البيض عن الصفار وطبعا سهل نعملها(ممكن استعمال البيضه كامله)
ونضع البيض فى خلاط (على السرعه المنخفضه)
ثم نصب الزيت قطره قطره
وبعد أن يبدأ المايونيز بالتشكيل نزيد كميه الزيت
بحيث يكون على شكل خيط رفيع
ونستمرحتى انتهاء نصف كميه الزيت
ثم نضيف المكونات الأخرى(خردل،ملح،بهارات)
مره واحده مع الأستمرار بالخلط
وأثناءاضافه النصف الأخر من الزيت الى الخلاط
يتم أضافه عصير اليمون والخل
ويمكننا بالتدريج استخدام السرعه العاليه للخلاط
عند أضافه النصف الثانى من الزيت



أضافه الزيت من قطرات اى خيط رفيع مهم جدا"
ولن يتشكل المايونيز اذا اضيفت المكونات مره واحده
اذاحدث انفصال للزيت اثناء الخفق او الخزن
يضاف صفار بيضه ويتم الخلط مجددا"
لايحفظ خارج الثلاج
ه لحساسيه ال
مكونات

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طريقة عمل المايونيز سهلة وبسيطة
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» سلطة الثوم مع المايونيز
» طريقة سهلة عند تقشير القريدس(الروبيان)
» طريقة عمل البيتزا بالتوست بيتزا فراخ البيتزا بالجبنة البيتــــــــزا بالخضار طريقة عمل البيتزا السهلة طريقة احلى بيتزا للرجيم والدايت روعة اوعى تفوتك
» سلطه الجمبري مع المايونيز
» سلطة المايونيز طعم يجنن

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
10trn1010 :: قسم مطبخ 10trn1010 :: سلطات-
انتقل الى: