عدد المساهمات : 3012 نقاط : 6665 تاريخ التسجيل : 02/09/2009 العمر : 27 الموقع : https://10trn1010.ahlamontada.com المزاج : 3ady
موضوع: بيتزا الشيف حسن الأربعاء يونيو 30, 2010 1:19 pm
المقادير:
*كيلو دقيق
*8 كوب من اكواب
*نصف لتر ماء
*2 كوب ملعقة كبيرة سكر
*ملعقة كبيرة ملح
*ملعقة كبيرة محسن خبز
*ثلاث اكياس خميرةفوريه
*5 او 6 ملاعق زيت
طريقة التحضير:
*ضعى الدقيق والخميرة والسكر والملح والمحسن على بعض وقلبيهم جيدا
*ثم ضعى الماء دفعة واحدة والزيت وابدأى اعجنيهم كويس لغايه ما تتكون عجينه فى ايديك لا تلتصق بالطبق لو زودتى ميه مش حتعجن معاكى فيمكن فى الاول تحسى انها يمكن تكون محتاجة ميه بس مش حتحتاج الميه دى كفايه
*غطيها بفوطه نظيفة واتركيها حوالى ساعة بعد كده قسميها وافرديه بالنشابه او بايديك فى صينيه مدهونه سمن
*واتركيها 5 دقائق قبل وضع المكونات عليها
صلصه البيتزا :
*ثوم مفروم
*بندورة مقشرة ومهروسه بالسكين
*صلصة بندورة
*سمن
*حمرى الثوم خفيف اضيفى عليه البندورة المهروسه
*وقلبيها ثم اضيفى الصلصة وملح وفلفل
*واتركيها تتسبك قليلاً
ملحوظة: اعملى الصلصة بعد ما تعجنى البيتزا على طول علشان تكون باردة وانت بتضعيها على البتزا ضعى الصلصة والكونات الاخرى كا تفضلين والجبنة الموتزاريلا وادخليها الفرن حوالى ربع ساعة