Aya مديرة المنتدى
عدد المساهمات : 3012 نقاط : 6665 تاريخ التسجيل : 02/09/2009 العمر : 27 الموقع : https://10trn1010.ahlamontada.com المزاج : 3ady
| موضوع: جلا ش باللحمه المفرومه للشيف حسن الأربعاء يناير 04, 2012 10:02 pm | |
| المقادير: 1 كيلو جلاش بلدي -200 جرام زبدة زيرو فات -1 لتر شوربة بيون خضروات(كرفس وبصل وجزر وكرات ورق لورا حبهان ) -200 جرام لبن خالي من الدسم -2بيضة الحشو: 50 جرام زبدة زيروفات -250 جرام لحمة مفرومة -بصلة مفرومة -5 جرام ملح -5 جرام فلفل -5 جرام بهارات -فلفل اخضر اوحمر الطريقة: نضع الشوربة علي النار تغلي مع الخضروات نعمل العصاج: نضع زبدة سايحة في طاسة ثم نضع البصل ونشوحها ثم نضع اللحمة ثم نضع الملح والفلفل والبهارات والفلفل ونقلبهم نجيب وعاء ونضع فيهم البيض ونروبه واضع عليه اللبن واقلبه واضع ملح وفلفل واجيب صينية وادهنها زبدة واضع الجلاش وبين كل طبقة ادهنها سمنة وتكون اطراف الجلاش علي اطراف الصينية المدهونة سمن اضع نص كمية الجلاش ثم اضع العصاج واكبسه كويس جدا ثن نرش وشها بالسمن ولو في زيتون اخضر واسود نضع عليها ثم نضع بقية طبقات الجلاش وبينهم سمنة ايضا لحد اخر طبقة ونضع عليها سمن ايضا واضع علي الاطراف جيدا ثم اجيب السكينة واقطعها قطع وارش عليه البيض المربوب مع اللبن وادخلها علي الفرن علي حرارة0 18 لمدة 20 دقيقة :LLhlm Mankol: | |
|